• Dit evenement is voorbij.

Klassiek achter de Duinen – Het Einde van de Tijd

september 5 @ 15:00 - 16:20

Spelers

Bart de Kater – klarinet
Pieter van Loenen – viool
Lidy Blijdorp – cello
Tobias Borsboom – piano
Hanneke Last – tekst & spel
Titus Tiel Groenestege – regie

Over het concert

Violist Pieter van Loenen werd gegrepen door zowel de muziek als het achtergrondverhaal van het Quatuor pour la fin du temps. Dit kwartet ‘voor het einde der tijden’ is eerder een verkenning in klankkleur en sfeertekening dan een conventionele lineaire compositie. Wie was Olivier Messiaen, die in krijgsgevangenschap in de Tweede Wereldoorlog in staat was zo’n indrukwekkend werk te maken en op te voeren? Wat betekent creatie in tijden van destructie? Samen met schrijver en actrice Hanneke Last begon hij een zoektocht om een nieuw licht op deze Messiaenklassieker te werpen. Last schreef een monoloog die Messiaens binnenwereld probeert te verwoorden en langs de muziek meandert; Titus Tiel Groenestege regisseerde Het Einde van de Tijd.

zo 5 sep 2021

Lourdeskerk, Scheveningen